Devetnica uoči obilježavanja stote godišnjice rođenja bl. Miroslava Bulešića

Vlč. mr. Ilije Jakovljevića, vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića, objavio je dopis povodom današnjeg dana (4. svibnja) na kojeg započinje devetnica uoči obilježavanja stote godišnjice rođenja bl. Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika (13. V. 1920. – 13. V. 2020.).

“Pred nama je stota godišnjica rođenja bl. Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika (13. V. 1920. – 13. V. 2020.). Zbog epidemioloških razloga nećemo moći obilježiti ovu godišnjicu na taj dan onako kako smo željeli, svečanim misnim slavljem u Svetvinčentu i programom u Lanišću, ali vjerujem da ćemo moći 24. kolovoza, prigodom godišnjice mučeništva.  

Pozivam Vas, dragi štovatelji bl. Miroslava, da molimo devetnicu u čast bl. Miroslavu, od 4. do 12. svibnja, a 13. svibnja da pođemo u svoje župe na misu, odnosno pratimo preko radija ili televizije.

Preporučam svim župnicima Porečke i Pulske biskupije, kao i onima koji imaju relikvije bl. Miroslava Bulešića, da u svojim župama progovore kod misnih slavlja o bl. Miroslavu Bulešiću i ako je moguće da kroz devet dana, od 4. do 12. svibnja, molimo devetnicu ili barem molitvu bl. Miroslavu. Neka se, ako je moguće, ispred oltara ili na vidljivom mjestu postavi slika, kip ili relikvije bl. Miroslava za štovanje. Budući da nećemo moći imati svečano misno slavlje u Svetvinčentu, 13. svibnja, potičem Vas da taj dan imamo u našim župama misna slavlja.

Naš Blaženik, kao što je u svoje vrijeme bio uzor svećeničkog života, tako i danas diljem naše domovine i šire uzor je mnogim svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i vjernicima u ispovijedanju vjere. Po njegovu zagovoru događaju se mnoga uslišanja, a vjerujemo i zato molimo da se po zagovoru bl. Miroslava dogodi čudo.

Tekstove možete nabaviti u knjižari Josip Turčinović d.o.o. Pazin, kao i drugim kršćanskim knjižarama ili na web stranicama www.miroslavbulesic.com.

Za mjesec kolovoz pripremamo III. dopunjeno izdanje Duhovnog dnevnika bl. Miroslava Bulešića i Molitvenik.”, navodi u dopisu vlč. mr. Ilija Jakovljević.