Novosti župa

U Roču blagoslovljena nova kapelica sv. Josipa

U subotu, 03. prosinca 2022., mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru, je u Roču, tijekom prigodnog misnog slavlja, posvetio novu kapelicu posvećenu sv. Josipu i blagoslovio kip tog Božjeg ugodnika. Kapela je napravljena isključivo zahvaljujući donacijama dobrih ljudi i župljana te velikim angažmanom gradonačelnika Damira Kajina i župnika Josipa Mašine. Kapela ima …

U Roču blagoslovljena nova kapelica sv. Josipa Cijeli tekst »

Dekanatski susret zborova u Lanišću

Na prvu Nedjelju Došašća 27.11.2022. u Lanišću, održan je susret zborova iz Buzetskog dekanata. Sudjelovalo je četiri zbora iz četiri župe od kojih je svaki zbor otpjevao po tri pjesme.

Dodjela biskupijskih priznanja

Svečano večernje misno slavlje o blagdanu sv. Maura, u ponedjeljak, 21. studenog 2022. godine,  u porečkoj je bazilici predvodio zadarski nadbiskup koadjutor mons. Milan Zgrablić.

Bl. Miroslav Bulešić i Lanišćani u Josipovu svetištu

Vlč. Josip Mašina, župnik Lanišća predvodio je misno slavlje u srijedu 16.11. u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Koncelebrirali su preč. Ivan Lenić, katedralni župnik i đakovački dekan te mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta.

75. Obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića

Od 21.08. do 24.08. 2022., u Lanišću, mjestu mučeništva bl. Miroslava Bulešića, održavati će se duhovna priprema i misna slavlja za 75. obljetnicu mučeništva. 

Duhovni koncert u Vrhu

Najavljujemo duhovni koncert Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan u nedjelju 15. svibnja 2022.

Kateheze za mlade i odrasle

Kateheze za mlade i odrasle u crkvi sv. Bartola u Roču, nedjeljom i srijedom u 19:00 sati, počevši od nedjelje 13. veljače 2022.